آنچه شما باید در مورد خوراک هیدروپونیک جو بدانید! آشنایی با تولید خوراک جو به روش هیدروپونیک، زمانی که کشاورزان گیاهانی مانند کلم، خیار و همچنین میوه هایی مثل توت فرنگی بکارند سپس تولید کنندگان هیدروپونیک به طرف هیدروپونیک روی آوردند که در حقیقت این هیدروپونیک دراکثر کشورهای دنیا به عنوان غذای اصلی حیوانات مزرعه و پرندگان است.
یکی از عللی که سبب دگرگونی شگرف در صنعت دامداری شده است، علوفه هیدروپونیک جو می باشد. که خود این عامل یکی از محصولات تولید شده برای علوفه هیدروپونیک می باشد.
کشاورزان مقدار زیادی بإر می کارند که از محصولات آنها نهایت استفاده را ببرند. این دانه ها شامل:
- گندم
- جو
- یونجه
- ذرت
و…. هستند. که از بین این غلات پر بار ترین محصول با بازده ی بسیار بالا غله، جو می باشد.
علت بهتر بودن جو هیدروپونیک از سایر علوفه ها
دانه های جو متداول ترین اسپرمی هستند که برای تولید غذا استفاده می شود. زیرا وزن بذر ها نسبت به توان آنها در تولید مواد خوراکی بهترین است. زیرا حدود 1 کیلوگرم دانه تا 7 کیلوگرم تغذیه می باشد.
در بین همه حیوانات علوفه جو محبوبیت بیشتری دارد؛ مهمترین دلیل محبوبیت این علوفه در میان حیوانات هضم بهتر علوفه است. مثلا حیواناتی مثل اسب و گاو شیرده این علوفه را راحت تر هضم می کنند و سبب التهاب دستگاه گوارششان نمی شود.
علوفه جو در کشور ما خصوصا در استان لرستان، گیلان، خوزستان و اصفهان و در اکثر منطقه های دیگر کشت می شود و رونق بیشتری دارد. زیرا قیمت این غله نسبت به سایر غلات بسیار مناسبتر و صرفه ی اقتصادی دارد .
ویتامین های موجود در خوراک جو هیدروپونیک
- سدیم
- ویتامین A
- ویتامین C
- ویتامین B2
- ویتامین B3
- بتا کاروتن
- ویتامینE
- کلسیم
نسبت میزان ویتامین موجود در علوفه هیدروپونیک به علوفه خشک را در جدول زیر مشاهده می کنید :
نوع ویتامین | نسبت میزان ویتامین موجود در علوفه هیدروپونیک به علوفه خشک |
سدیم | 690 % > بیشتر از میزان سدیم موجود در علوفه خشک |
ویتامین A | 36 % > بیشتر از میزان ویتامین A موجود درعلوفه خشک |
ویتامین C | 256 % > بیشتر از میزان ویتامینC موجود در علوفه خشک |
ویتامین B2 | 15 % > بیشتر از میزان ویتامین B2از علوفه خشک |
ویتامین B3 | 56 % > بیشتر از میزان ویتامین B3 موجود درعلوفه خشک |
بتا کاروتن | 45 % > بیشتر از میزان بتا کاروتن موجود در علوفه خشک |
ویتامین E | 25 % > بیشتر از میزان ویتامین E موجود در علوفه خشک |
کلسیم | 34 % > بیشتر از میزان کلسیم موجود در علوفه خشک |
افزایش ارزش غذایی علوفه هیدروپونیک جو با وجود پروتئین و ویتامین C
پروتئین: بذر های جو موقع جوانه زدن تغییرات شیمیایی گوناگونی در آن اتفاق می افتد . با توجه به این تغییرات پروتئین ها و ویتامین ها زیاد می شوند و در عوض کربوهیدرات کم می شوند ؛ و از طرفی افزایش پروتئین موجود در جو موقع جوانه زدن به خاطر شکسته شدن مولکول کربوهیدرات و ترکیب آنها با نیتروژن موجود در هوا می باشد که کلا می توان گفت این فرآیند سبب به وجود آمدن پروتئین قابل هضم در بدن دام می شود.
ویتامین : C دانه های خشک جو فاقد ویتامین C هستند اما هنگامی که جوانه می زنند سبب شده که میزان زیادی ویتامین C در متابولیسم پروتئین های بدن انسان نقش خیلی مهمی دارد و از التهاب روده دام جلوگیری می کند.
روش کشت علوفه هیدروپونیک جو چگونه است؟
برای کشت بذر جو علوفه هیدروپونیک باید آنها را به مدت ۵ الی ۸ ساعت بخیسانید بذرها را روی سطح صاف تخریب یزید و پهن کنید که 1.5سانتی متر عمق پیدا کند و در تمام کانال بریزید .
در هر روز 6-4 بار آب بخورند که همه وقت مرطوب نگه داشته میشوند در صورت قرار گرفتن سینی های دانه به طور طبقه ای باید فاصله سینی ها از هم 70 سانتی متر باشد؛ در این شیوه نور زیادی لازم نیست زمانی که عمق علوفه به حدود ۲۰ سانتیمتر رسید به سادگی قابل استفاده است حدود ۶ الی ۸ روز زمان می برد که بذر به علوفه تبدیل شود، بیش از ۸ روز ساقه و برگ رو به زدردی می زند چون از ۸ روز به بعد علوفه نیاز بسیار زیادی به نور دارد.
مشاوره کشت علوفه هیدروپونیک جو:
در شرکت نوین سبز کارشناسان شبانه روزی آماده ارائه انواع خدمات مشاوره برای کشت علوفه هیدروپونیک جو به علاقه مندان می باشند.
سایر خدمات شرکت نوین جوانه عبارتند از:
- فروش محصولاتی مانند سینی کشت علوفه هیدروپونیک
- بستر کشت علوفه
- فن و سیستم تهویه
- لوله های آبرسانی
- بذر مناسب برای علوفه هیدروپونیک (بذر گندم، جو، ذرت و….)
- سازه مخصوص کشت علوفه هیدروپونیک
- ساخت کانکس کشت علوفه هیدروپونیک
- ساخت گلخانه علوفه هیدروپونیک
- و بسیاری از تجهیزات دیگر می باشد،
شما می توانید همه روزه با کارشناسان ما تماس بگیرید.