((کاربرد کشت علوفه هیدروپونیک برای خوراک دام))
موضوعات پرداخته شده در این مقاله شامل :
- بررسی مزایای کشت علوفه به روش هیدروپونیک
- آشنایی با دستگاه هیدروپونیک برای خریدی مطمئن
می باشد ، البته این مجموعه به ساخت دستگاه هیدروپونیک اکتفا نکرده و فراتر از آن اقدام به تولید انواع تجهیزات علوفه هیدروپونیک کرده که برخی از آنها عبارتند از:
- سینی علوفه هیدروپونیک
- نازل مه پاش
- قفسه
- و ..
مزایای کشت علوفه به روش هیدروپونیک چیست؟
- کاهش نیروی انسانی برای مراحل تولید علوفه
- کاهش مدت زمان صرف شده برای تولید محصول
- حذف هزینه برای برداشت علوفه
- افزایش مواد غذایی با ارزش موجود در علوفه نسبت به علوفه خشک
- صرفه جویی در مساحت و ابعاد مکانی برای تولید علوفه هیدروپونیک
- دسترسی علوفه تازه هر فصلی که بخواهیم
- کاهش هزینه 90 درصدی تولید علوفه برای دامداران
- کاهش قابل توجه مصرف آب
- حفظ محیط زیست با حفظ مراتع
قیمت علوفه هیدروپونیک :
دو عامل قیمت علوفه هیدروپونیک را تعیین می کنند :
- نوع بستر فراهم شده برای کشت
- قیمت بذر خریداری شده برای تولید
نوع بستر کشت:
علوفه هیدروپونیک در یکی از مکان های زیر:
- کانکس
- گلخانه
- سالن سرپوشیده
تولید می شود که بسته به انتخاب این مکان به خاطر تفاوت های موجود در قیمت تجهیزات هر یک ، انتخاب این مکان نقش قابل توجهی در تعیین قیمت نهایی علوفه هیدروپونیک خواهد گذاشت ، به عنوان مثال تولید علوفه در کانکس به خاطر مجهز بودن تجهیزات کانکس نسبت به دو مکان دیگر باعث بالا رفتن قیمت نهایی علوفه می شود و قاعدتا قیمت علوفه ی تولیدی در گلخانه و سالن مناسب تر خواهد بود .
هزینه بذر اولیه:
قیمت خرید بذری که در ابتدا برای تولید علوفه پرداخت شود مهمترین عامل تعیین قیمت تمام شده ی علوفه است . برای نمونه چون قیمت بذر یونجه نسبت به بذر جو بالاتر است علوفه ای که با بذر یونجه تولید می شود از علوفه ی تولیدی بذر جو بسیار گران تر خواهد بود .
تولید علوفه به روش هیدروپونیک سبب آن شده که دامداران در هنگام خشکسالی نگران تهیه تغذیه کافی برای دام های خود نباشند چرا که با وجود تولید علوفه هیدروپونیک که علوفه کافی را فراهم می کند ، دغدغه ی نبودن علوفه که به خاطر نابودی مراتعی که در زمان خشکسالی و کمبود آب اتفاق می افتاد از سر دامداران بیوفتد .
این روش جایگزین مناسبی برای روش سنتی تولید علوفه در عصر حاضر باشد ، بنابراین کسانی که میخواهند با این کار در کنار سود بردن از این روش گام مفیدی برای جامعه و محیط زیست بردارند ما در کنار آنها هستیم.
این کار هم مانند تمام کارهای دیگر که کارفرما در ابتدا نیاز به اطلاعات ضروری برای شروع تولید نیاز دارد لازم دارد که برای کسب این اطلاعات که شامل سرمایه لازم برای آغاز این کار و میزان سود نهایی و … می باشد می تواند با کارشناسان ما تماس حاصل کنند و ما قطعا شما را یاری خواهیم کرد
ویژگی های علوفه هیدروپونیک سالم:
علوفه سالم زمانی تولید می شود که :
- بذر با کیفیتی داشته باشد
- محیط کشت مناسب باشد
- دوره رشد کامل شده باشد (بین ۵ تا ۷ روز)
در صورت فراهم نبودن شرایط بالا علوفه تولید شده کیفیت مطلوبی نخواهد داشت . علوفه بی کیفیت زمینه را برای برای از بین رفتن سلامت علوفه فراهم می کند . علوفه ای که سالم نباشد قطعا قارچ و کپک می زند.
این کمک که محل به وجود آمدنش ریشه ی علوفه است به طور غیر مستقیم و با یک واسطه سبب بیماری ما انسان ها می شود بدین صورت که علوفه ی کپک زده توسط دام مصرف شده و انسانی که از گوشت و یا فرآورده های این دام ها استفاده می کند بیمار می شود .
عوامل ایجاد این کپک ها عبارتند از :
- دمای زیاد محیط
- آبیاری بیش از اندازه
- رطوبت بالا مکان رشد
علاوه بر این موارد ، موردی که از همه موارد در تولید علوفه سالم مهمت است انتخاب بذر سالم است چرا که علوفه سالم از بذر سالم تولید می شود . نشانه سالم بودن بذر در زیر آمده است :
- یکنواختی و ید دستی علوفه تولید شده
- رشد علوفه بدون فاصله باشد .
بذر های مناسب برای علوفه هیدروپونیک
- شبدر
- چاودار
- گندم
- ذرت
- جو